ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

    Έχετε την επιχείρησή σας στο Παρανέστι και θέλετε να προβληθείτε; Στείλτε μας ένα e-mail με το κείμενο, τα στοιχεία της επιχείρησης (ακόμα και φωτογραφίες) στο e-mail: admin@paranestivft.com

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας 9/4/2013

Powered By Subgurim(http://googlemaps.subgurim.net).Google Maps ASP.NET
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
 

Το Mουσείο Φυσικής Ιστορίας απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες και παρέχει πλούσια πληροφόρηση τόσο για τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής όσο και για τον πλούτο της χλωρίδας και της πανίδας της. Λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2002. Διαθέτει εκθεσιακό χώρο που ξεπερνά τα 300 τ.μ. Προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το φυσικό περιβάλλον της Ροδόπης και της κοιλάδας του Νέστου. 

Επίσης θα μάθετε για τη γεωλογία, τα πετρώματα και τα απολιθώματα της περιοχής, τη χλωρίδα και της βλάστηση της Ροδόπης, την πανίδα της κ.ά 

Θα δείτε ζώα, διαφόρων μεγεθών και ειδών, από τα μικρά μικρού μεγέθους και συνήθως απαρατήρητα σαλιγκάρια και αρθρόποδα, μέχρι τους αετούς, τους κούρκους, τα αγριογούρουνα, τις αρκούδες, τους λύκους κ.α. 

Θα μπορέσετε να μελετήσετε τη δομή των πιο χαρακτηριστικών οικοσυστημάτων, όπως του δάσους, της εκβολής, του ρυακιού, του θαμνότοπου, των αλπικών λιβαδιών καθώς και τις σχέσεις που αναπτύχθηκαν, μέσα από αιώνες συμβίωσης, ανάμεσα στον άνθρωπο και το περιβάλλον, με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και το κυνήγι. 

Η παρουσίαση των εκθεμάτων στο μουσείο γίνεται με τον πιο σύγχρονο τρόπο.
 

Καφέ Αρκούδα

Βίδρα

Σκίουρος

Κουκουβάγια